25 jarige man uit Almere aangehouden na inbraak kledingzaak in Oudenbosch

25 jarige man uit Almere aangehouden na inbraak kledingzaak in Oudenbosch

Oudenbosch – Op zondagochtend 2 januari ging rond 04.30 uur het inbraakalarm van een kledingzaak aan de Fenkelstraat in Oudenbosch af. De politie werd gewaarschuwd.

Agenten gingen snel ter plaatse. Toen ze op de kruising Kade met de Professor van Ginnekenstraat in Oudenbosch reden passeerde hen een auto met hele hoge snelheid. De dienstauto werd gedraaid en de agenten gingen in de achtervolging. De auto reed zo hard dat hij verder uitliep op de politiemensen. Omdat het donker was konden zij de lichten van de auto goed volgen. De agenten zagen ineens dat de auto in een flauwe bocht op de Standdaarbuitensedijk tegen een boom reed en tot stilstand kwam.

Snel reden de agenten naar de Standdaarbuitensedijk en troffen een man versuft in de auto. Een ambulance werd ter plaatse gevraagd. De bestuurder was de enige inzittende van de auto. Hij kon zelf uit het voertuig komen en is, met onbekend letsel, door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man werd aangehouden als verdachte van inbraak in de kledingzaak. Achterin de auto troffen de agenten namelijk een aantal dure jassen aan. De hangertjes zaten nog in de jassen en de prijskaartjes hingen er nog aan.

Uit onderzoek ter plaatse bleek dat er valse kentekenplaten op de auto zaten. De auto is in beslag genomen door de politie. Hij werd weggesleept door een takelbedrijf en wordt onderzocht.

Zodra de aangehouden verdachte in staat is om het ziekenhuis te verlaten, wordt hij gehoord door de politie. De eigenaar van de kledingzaak deed aangifte van de inbraak en diefstal. Uit camerabeelden van de winkel bleek al dat het signalement van de verdachte overeen kwam met het signalement van de aangehouden verdachte. Het gaat om een man van 25 uit Almere.

administrator

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.