Britse hitserie Vigil deze week voor het eerst in Nederland te zien

Britse hitserie Vigil deze week voor het eerst in Nederland te zien

Hilversum, 6 december 2021 — De Britse hitserie Vigil komt naar Nederland en is vanaf deze week voor het eerst te zien op de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De zesdelige serie, die zich afspeelt in een kernonderzeeër, wordt vanaf zaterdag 11 december wekelijks uitgezonden door KRO-NCRV op NPO 2 en is dan ook in zijn geheel te bekijken via NPO Plus. Vigil is op dit moment de meest bekeken BBC-serie van de afgelopen drie jaar. Daarmee maakt de NPO na “Dexter – New Blood” opnieuw een internationale kwaliteitsserie toegankelijk voor het Nederlandse publiek

De populaire serie geeft een fictief kijkje in de onbekende, interessante wereld onder water. Het verhaal speelt zich af op de kernonderzeeër HMS Vigil die in het geheim de Britse wateren patrouilleert. Wanneer een vissersboot op mysterieuze wijze verdwijnt en er aan boord van de onderzeeër een dood bemanningslid wordt aangetroffen, ontstaat er een conflict tussen de politie, marine en Britse veiligheidsdiensten. Aan politierechercheur Amy Silva (Suranne Jones) de taak om aan boord uit te zoeken of het inderdaad gaat om een ogenschijnlijke overdosis heroïne, of dat er toch meer achter de dood schuilt.

Hit in Engeland

Vigil is een misdaadserie van de Britse zender BBC One. Deze ging eind augustus in première in Engeland en is op dit moment de meest bekeken BBC-serie van de afgelopen drie jaar. De serie – geproduceerd door World Productions, bekend van series als Line of Duty en The Bodyguard – is geregisseerd door Isabelle Sieb en het script werd geschreven door Tom Edge, die eerder ook onder andere aan The Crown werkte. De cast bestaat onder meer uit Suranne Jones, Rose Leslie, Shaun Evans en Connor Swindells.

Kwaliteitsseries

Recent werd al aangekondigd dat het nieuwe seizoen van Dexter binnenkort ook op de NPO te zien zal zijn. Met Vigil haalt de NPO opnieuw een populaire kwaliteitsserie naar Nederland en de komende tijd zullen meer titels volgen. Abonnees van NPO Plus hebben de mogelijkheid om alle zes afleveringen in een keer te bekijken vanaf het moment dat de serie start op televisie. De eerste twee afleveringen van Vigil zijn zaterdag 11 december om 22.10 uur te zien op NPO 2. De overige vier afleveringen volgen wekelijks op zaterdagavond.

administrator

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.