Gemeente Noordoostpolder wil meer investeren in biodiversiteit

Gemeente Noordoostpolder wil meer investeren in biodiversiteit

Het college van b en w van Noordoostpolder stelt de raad voor om meer aandacht te besteden aan biodiversiteit in de openbare ruimte. Het beleid voor de plantsoenen, bomen en gazons wordt daarvoor aangepast. Er komt meer kruidenrijk gras en meer afwisseling in bomen en struiken.

Meer biodiversiteit voor meer natuur

Bomen, planten, water en gras vormen het leefgebied van dieren. Denk daarbij aan insecten, vlinders, vogels en kleine zoogdieren zoals egels en eekhoorns. Iedere soort heeft weer andere planten of dieren nodig als voedsel of schuilplaats. Variatie zorgt ervoor dat elke soort goed kan leven. Zo houden zij elkaar in evenwicht, en dat is belangrijk voor de natuur als geheel.

Wethouder Anjo Simonse: ‘Biodiversiteit is van groot belang voor prettig wonen en leven in de Noordoostpolder, voor nu en zeker op lange termijn.’

Kansen voor biodiversiteit

Voor 2022 stelt het college voor 125.000 euro investeren in het versterken van de biodiversiteit. De helft van het bedrag wordt gevraagd van de provincie Flevoland. Het geld zal gebruikt worden voor aanleg van verbindingszones en meer verschillende beplanting.

Daarvoor liggen overal kansen. In Emmeloord en de dorpen, maar ook in het buitengebied. Ook door met andere partijen samen te werken, zoals andere overheden, maar ook bewoners en ondernemers.

Beleid openbare ruimte

Biodiversiteit wordt een nieuw hoofdstuk in het bestaande ‘Beleidsplan Openbare Ruimte’. De gemeenteraad besluit waarschijnlijk op 13 december a.s. of zij het voorstel van het college overneemt.

administrator

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.