Guerrilla-actie ‘Stomp zinnig’: deel je frustratie, maar sla niet door

Guerrilla-actie ‘Stomp zinnig’: deel je frustratie, maar sla niet door

Met opnieuw een verscherping van de corona maatregelen nemen spanningen in de samenleving toe. We willen weer naar kantoor, dansen in de club en luidkeels juichen langs de lijn. Die opgekropte frustraties worden de laatste tijd steeds meer zichtbaar, onder meer in de vorm van rellen en grotere tegenstellingen tussen mensen. 

Om mensen de kans te geven zich op een zinvolle manier af te reageren, heeft creatief bureau Altavia Unite publieke stootkussens opgehangen. Onder het mom ‘Stomp zinnig’ kunnen voorbijgangers hier hun frustraties delen, zonder dat anderen daar last van hebben. Op deze manier hoopt Altavia Unite dat mensen met elkaar in gesprek blijven en we zo het polarisatieprobleem onder knie krijgen.

“Deze crisis is voor ons allemaal zwaar en frustrerend” aldus Ferry Bol, Creative Director bij Altavia Unite. “Daarom leek het ons goed om iedereen de kans te geven om zijn of haar frustratie even van zich af te slaan. Als we hiermee ook maar iemand ervan kunnen weerhouden om zijn woede op een schadelijke manier te botvieren, is voor ons de actie al geslaagd.” De Stomp zinnig-stootkussens hangen vanaf woensdag op het Malieveld in Den Haag, het Museumplein in Amsterdam, op de Coolsingel in Rotterdam en het stationsplein in Eindhoven. 

Over Altavia Unite:

Altavia Unite ontwikkelt o.a. campagnes, on- en offline activaties en content voor social media. De kracht van Altavia is de mogelijkheid om merken te verbinden aan het publiek, op het juiste moment en met de juiste middelen. De naam Altavia Unite staat symbool voor deze verbinding. Logisch dus dat het dit bureau is waar een guerrilla-actie tegen polarisatie ontstaat.

administrator

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.