Inloop- en ontmoetingsplek Bouwerskamp ook open in het weekend

Inloop- en ontmoetingsplek Bouwerskamp ook open in het weekend

Het college van b en w van Noordoostpolder stelt de raad voor om inloopvoorziening de Bouwerskamp in Emmeloord ook in het weekend open te stellen. De Bouwerskamp is als laagdrempelige, gastvrije voorziening open voor iedereen, maar richt zich speciaal op inwoners met een psychische kwetsbaarheid. Iedereen kan er terecht voor contact met andere inwoners, een betaalbare gezonde maaltijd, een kop koffie of thee, computergebruik of een gesprek met een begeleider. De Bouwerskamp is een samenwerking tussen verschillende zorg- en welzijnsorganisaties* en ontvangt subsidie van de gemeente.

Goed lokaal basisaanbod

De gemeenteraad heeft in 2021 een motie aangenomen met het verzoek om de voorziening ook in het weekend open te stellen. Het college legt hiertoe nu drie varianten aan de raad voor, met het advies in te stemmen met extra opening op zondag van 15.00 tot 19.00 uur.

De motie van de raad en het collegevoorstel dragen bij aan een goed lokaal basisaanbod voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Afspraken daarover zijn gemaakt in het Regionaal kader zorglandschap Wmo Flevoland 2020-2026. De inloopvoorziening ondersteunt inwoners bij zelfstandig wonen en leven in de dorpen en wijken.

Dagstructuur

Wethouder Marian Uitdewilligen: ‘Als college gaan we graag in op de motie van de raad. Uit de gesprekken die ik zelf met bezoekers heb gevoerd bleek hoe belangrijk de Bouwerskamp is voor een goed gesprek, dagstructuur, een maaltijd en het tegengaan van eenzaamheid. En inmiddels weten we dat bezoekers graag extra openstelling in het weekend willen voor in ieder geval één dagdeel.’

*De inloopvoorziening Bouwerskamp is een samenwerking tussen Kwintes, ’s Heerenloo, Triade, InteraktContour, Philadelphia, Carrefour en Omega-groep.

administrator

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.