Licht op groen voor vernieuwde Gooiseweg

Licht op groen voor vernieuwde Gooiseweg

Vrijdag 24 september heeft gedeputeerde Jan de Reus van Provincie Flevoland de verbrede N305 Gooiseweg bij Zeewolde geopend. Sinds 2014 heeft de provincie de Gooiseweg in drie verschillende fases verbreed. Met de opening van het laatste deel is het project afgerond dat de bereikbaarheid van Zeewolde verbetert.

Om de vernieuwde Gooiseweg officieel te openen plaatste Jan de Reus vanuit een hoogwerker de laatste lamp in een lichtmast bij het nieuwe kruispunt met de Nijkerkerweg. In zeven jaar tijd heeft de provincie de complete Gooiseweg verbreed van één naar twee rijstroken per richting. Na de verbreding van de N305 Waterlandseweg en Gooiseweg ligt er, samen met de N302 Larserweg en de A6, een robuuste infrastructuur in Zuidelijk Flevoland.

De derde fase van project Gooiseweg, de verbreding tussen de N301 Nijkerkerweg en de A27, heeft ruim anderhalf jaar geduurd. De voorbereiding, in de vorm van het aanbrengen van voorbelasting, heeft 12 maanden gelegen. In de laatste zes maanden is de nieuwe rijbaan aangelegd waarmee de Gooiseweg werd verdubbeld van één naar twee rijstroken per richting. Ook is de bestaande Gooiseweg van nieuw asfalt voorzien en zijn tussenliggende kruispunten omgebouwd naar de nieuwe situatie. De Gooiseweg voldoet aan de nieuwste eisen rondom verkeersveiligheid door bredere rijstroken met verbeterde markering en het gebruik van ribbelstroken en glasbollen naast de weg. De rotonde van de Gooiseweg met de Nijkerkerweg is aangepast naar een kruispunt met verkeerslichten. Dat maakt het kruispunt toekomstbestendig voor het groeiende aantal voertuigen op de weg.

administrator

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.