Nacht- en weekendafsluiting N302 tussen Harderhaven en Harderwijk

Nacht- en weekendafsluiting N302 tussen Harderhaven en Harderwijk

Nacht- en weekendafsluiting N302 tussen Harderhaven en Harderwijk

In week 39 en 40, vanaf woensdag 29 september 2021 tot en met vrijdag 8 oktober is de N302 tussen Harderhaven en Harderwijk gedurende de avonden en nachten afgesloten. In het weekend van 1 t/m 4 oktober is de weg ook overdag dicht. Tijdens de afsluiting rijdt het verkeer om.

Planning

Vanaf woensdag 29 september 20.00u t/m vrijdag 8 oktober 06.00 uur wordt er in de avonden en nachten gewerkt aan de N302 tussen Harderhaven en Harderwijk. Elke avond tussen 20.00 uur en 06.00 uur is de weg dicht voor verkeer. In het weekend van vrijdagavond 1 oktober 20.00 uur t/m maandagochtend 4 oktober 06.00 uur is de weg helemaal afgesloten. 

Traject

De N302 Veluwemeerbrug is dicht vanaf de rotonde Ganzenweg-Knardijk (Flevoland) tot afslag Dolfinarium in Harderwijk (Gelderland).

Omleiding

Voor verkeer in beide richtingen tussen Zeewolde en Harderwijk is een omleiding ingesteld via Nijkerk: N305 Gooiseweg, N301 Nijkerkerweg en de A28 richting Harderwijk.

Tijdens de weekendafsluiting geldt overdag een extra adviesroute voor het verkeer op de A28 vanuit Zwolle en omgeving om via afrit 16 bij Elburg de route naar Flevoland te pakken.

In deze periode vinden er ook werkzaamheden plaats bij de A50 Vaassen-Heerde. Hierdoor kan het drukker zijn op de route Elburg-Dronten. Hou rekening met extra reistijd of kies voor een andere route.

Fietsverkeer en openbaar vervoer

Het fietspad over de Veluwemeerbrug blijft tijdens de werkzaamheden open voor fietsers. De buslijnen die gebruik maken van de Veluwemeerbrug blijven dat tijdens de werkzaamheden ook doen, evenals het landbouwverkeer.

Werkzaamheden

Aan de zijde van de provincie Flevoland wordt er gewerkt aan de reconstructie van de N302, namelijk de ombouw van de turborotonde Ganzenweg-Knardijk tot een ongelijkvloerse kruising. De aangrenzende Veluwemeerbrug wordt hierop aangepast en is ook toe aan groot onderhoud. Er komt o.a. een nieuwe deklaag en de geleiderails, voegovergangen en verlichting worden vernieuwd. In de middenberm maakt de geleiderail plaats voor een barrier.

administrator

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.