Onderzoek naar vermeende mishandeling in Emmeloord gestopt

Onderzoek naar vermeende mishandeling in Emmeloord gestopt

De politie en het Openbaar Ministerie doen geen verder onderzoek naar de vermeende mishandeling van een 15-jarig meisje uit Emmeloord. Het meisje deed aangifte van mishandeling door twee jongens toen zij op 21 februari dit jaar in Emmeloord van school naar huis fietste. Ze verklaarde dat de jongens kwetsende en beledigende opmerkingen maakten over haar religie en over de hoofddoek die ze droeg, waarna ze zou zijn geslagen en geschopt.

Uit het uitgebreide onderzoek dat na de aangifte volgde, blijkt – op basis van verklaringen van getuigen en camerabeelden – dat de verklaringen van het meisje op meerdere punten niet kloppen.
Evenmin is het gelukt om getuigen van het incident te vinden, met name de getuige die volgens het meisje het incident zou hebben gezien. Een buurtonderzoek, een passantenonderzoek en grote media-aandacht voor de zaak hebben niet geleid tot het traceren van deze getuige of tot het verkrijgen van enige andere informatie die de aangifte onderbouwt.

Met het meisje is gesproken over de verschillen tussen de onderzoeksbevindingen en haar verklaring. Zij heeft hier echter geen bevredigende opheldering over kunnen geven en blijft bij haar verklaring.

Dit alles leidt tot twijfel over de juistheid van de aangifte en tot een gebrek aan aanknopingspunten voor verder onderzoek. Daarom is het onderzoek gestopt. De beslissing om het onderzoek te staken is in een persoonlijk gesprek aan het meisje en haar familie medegedeeld. De familie begrijpt deze beslissing.

administrator

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.