Politie: Vijf aangiften zedenslachtoffers rond TVOH

Utrecht – Op dit moment liggen er vijf aangiften van mogelijk strafbare zedenfeiten tegen personen die betrokken waren bij The Voice of Holland. Daarnaast zijn er zo’n twintig meldingen gedaan van ongepast gedrag en mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag door personen die betrokken waren bij dit tv-programma. Vanwege de privacy van betrokkenen kan de politie verder geen details bekendmaken.

De afgelopen weken hebben zich bij de politie tientallen slachtoffers gemeld van mogelijk seksueel misbruik en of ongewenst seksueel gedrag. Aanleiding is de aflevering van het online programma BOOS over (seksuele) misstanden bij het tv-programma The Voice of Holland en de oproep van politie en Openbaar Ministerie aan mogelijke slachtoffers zich te melden. 

Maatschappelijk debat

Ook de komende tijd kunnen slachtoffers nog met hun verhaal bij ons komen. We zien dat er een breed maatschappelijk debat op gang is gekomen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. En dat er een beweging in gang is gezet: het is drukker dan normaal met mensen die de zedenteams bellen. Niet alleen slachtoffers rond TVOH vinden hun stem. De meeste telefoontjes hebben niets te maken met dat programma. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om meldingen over aanranding, verkrachting of seksueel misbruik dat jaren geleden is gebeurd.

administrator

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.