Specsavers Almere traint winkelpersoneel in signaleren eenzaamheid

Specsavers Almere traint winkelpersoneel in signaleren eenzaamheid

In de Week tegen Eenzaamheid (van 30 september tot en met 7 oktober) zet Specsavers Almere zich op verschillende manieren in om een steentje bij te dragen aan de strijd tegen eenzaamheid. Zo zal de Luisterlijn het winkelpersoneel tools geven om op een laagdrempelige manier het gesprek aan te gaan bij mogelijke signalen van eenzaamheid. Tevens organiseert Specsavers op 6 oktober samen met partner Leger des Heils een concert met pianist Wibi Soerjadi dat vanaf 19.00 uur te zien zal zijn in de Leger des Heils buurthuiskamer Bij Bosshardt Almere.

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid en daarna gaat Specsavers zich inzetten om aandacht te vragen voor het groeiende probleem rondom eenzaamheid. Zo krijgt het winkelpersoneel een korte training van de Luisterlijn om signalen van eenzaamheid bespreekbaar te maken. Daarbij krijgen medewerkers tips over hoe ze het gesprek aan kunnen gaan met klanten over dit thema en hoe ze hen handvatten kunnen bieden voor mogelijke hulp.  

“Dagelijks zijn we met onze klanten in gesprek over hun behoeften rondom oog- en hoorzorg. In de gesprekken met onze opticien of audicien kunnen signalen van eenzaamheid naar voren komen. Omdat dit vaak een beladen thema is, zijn we blij dat we hieraan samen met het Leger des Heils en de Luisterlijn op een laagdrempelige ons steentje kunnen bijdragen,” zegt Arend van der Kamp van Specsavers Almere. 

Concert Wibi Soerjadi in buurthuiskamer Leger des Heils

Daarnaast organiseert Specsavers tijdens de Week tegen Eenzaamheid een concert in samenwerking met het Leger des Heils. Al ruim een jaar steunt iedere Specsavers-winkel een buurthuiskamer van het Leger des Heils, een plek waar buurtgenoten op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met elkaar. In Nederland zijn inmiddels 100 buurthuiskamers, zo ook één in Almere welke door Specsavers Almere wordt gesteund.

Ook bij het Leger des Heils weten ze als geen ander wat de impact van eenzaamheid is. De buurthuiskamers spelen een belangrijke rol in de bestrijding ervan. En omdat muziek verbindt en Specsavers samen met het Leger des Heils graag mensen met elkaar in contact brengt, organiseren zij een live concert van pianist Wibi Soerjadi welke op 6 oktober te zien en te beluisteren is in de buurthuiskamer van Almere. Het concert start om 19.00 uur en voor meer informatie over het programma kan contact worden opgenomen met de buurthuiskamer.

administrator

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.