Sterke Vos pakt tweede wereldbekerzege in Iowa City

Amsterdam – Marianne Vos heeft op overtuigende wijze haar tweede wereldbekerzege geboekt in Iowa City. De 34-jarige Nederlandse kwam na een sterk optreden in warme omstandigheden solo over de finish. Vos herovert met haar tweede overwinning in de wereldbekercross de leiderstrui en kan zo met een goed gevoel haar rustperiode in.

Vos wilde er een zware wedstrijd van maken en pakte direct vanaf de start de leiding. Denise Betsema en Kata Blanka Vas waren in eerste instantie in staat om het eerste gat van twaalf seconden te overbruggen. Vas viel weg na een foutje, waarna Vos op de laatste passage van de steile Mount Krumpit haar beslissende aanval plaatste.

“De intervallen kwamen snel achter elkaar, dus het was zwaar”, vertelt Vos na afloop. “Ik liet Betsema en Vas niet bewust terugkeren om de spanning erin te brengen. Zij kwamen heel snel dichterbij en ik wist dat het nog ver was. Het was een gave ervaring hier in Amerika. We hebben drie leuke races gehad in een bruisende atmosfeer. Ik ga met deze resultaten tevreden terug naar huis. Ik neem een korte break en ik ga daarna opbouwen naar het tweede deel van het seizoen.”

administrator

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.