Tbs en tien jaar celstraf geëist voor doodslag op vrouw in Almere

Tbs en tien jaar celstraf geëist voor doodslag op vrouw in Almere

Tegen een 41-jarige man, die verdacht wordt in juni vorig jaar in Almere een vrouw te hebben omgebracht, is vandaag een gevangenisstraf van tien jaar geëist. Ook heeft de officier van justitie gevraagd de maatregel TBS op te leggen gezien de problematiek en het hoge recidiverisico.

De man en de vrouw hadden een relatie, die problematisch verliep. Telkens als de vrouw aangaf de relatie te willen beëindigen, dreigde de man zichzelf of haar om te brengen. Hij had ook meerdere suïcidepogingen gedaan. Uit medeleven besloot de vrouw de relatie dan toch niet te beëindigen. In de week van het fatale incident had de vrouw een afspraak met een mannelijke arts vanwege borstimplantaten. De man was hier heel boos over geworden, was naar de kliniek gekomen met een mes en had gedreigd iedereen in de kliniek dood te steken.

Op de bewuste dag, 7 juni 2019, ging hij ’s ochtends naar haar toe met bloemen om een eerdere ruzie goed te maken. Toen de dochter naar school was, slaagde hij erin om via een andere bewoner de flat binnen te komen. Verdachte heeft bij de psychiater verklaard dat hij jaloers en boos werd omdat een mannelijke arts haar had behandeld. Hij voelde een heet gevoel naar zijn hoofd stijgen, daarna kreeg hij een black-out. Toen hij weer bij kwam, was ze dood en meldde hij zich bij de politie.

Uit het onderzoek is gebleken dat hij voor hij zich bij de politie meldde, zijn moeder in Polen had gebeld en verteld dat hij haar had gewurgd. Ook had hij Facetime contact met een vriend en liet daarbij het levenloze lichaam zien. Uit het sectierapport is inderdaad gebleken dat de vrouw door verwurging om het leven is gekomen. In haar hals zijn zijn DNA-sporen aangetroffen; ook had hij bloed van het slachtoffer op zijn broek.

De psychiater heeft geoordeeld dat een black-out niet aannemelijk is omdat hij voor het overige coherent heeft gehandeld. Wel is ernstige problematiek bij hem vastgesteld zoals een borderline stoornis  met narcistische en anti-sociale kenmerken. Het advies is dan ook hem de doodslag in verminderde mate toe te rekenen. Het recidiverisico is hoog en een intensieve klinische behandeling wordt daarom geadviseerd.

De officier van justitie benadrukte de ernst van de feiten. Het meest kostbare, haar leven, is de vrouw ontnomen in haar eigen woning. Haar dochters moeten opgroeien zonder hun geliefde moeder. Ook tast een dergelijk incident het algemene gevoel van veiligheid aan. Daarbij nam de officier het de man kwalijk dat hij geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn egocentrische en manipulerende gedrag. Gezien zijn eerdere veroordelingen, de ernst van de feiten en de omvangrijke persoonlijkheidsproblematiek, vroeg de officier de man daarom te veroordelen tot een gevangenisstraf van tien jaar als vergelding, en de maatregel van tbs op te leggen om recidive in de toekomst tegen te gaan.

administrator

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.