Truck met appelboom komt naar Lelystad

Truck met appelboom komt naar Lelystad

Geldermalsen, 9 november 2021 – Vanaf deze week is het nieuwe volzoete appelras van Nederlandse bodem met de naam Tessa® verkrijgbaar in de supermarkt. Midden oktober werd de oogst al gevierd in een appelboomgaard met een grote groep Tessa’s die de eerste Tessa® appels van de bomen plukten. En vandaag is het zo ver: de appel ligt in de winkel en is beschikbaar voor iedereen die houdt van volzoete, harde crunchy appels – ook als je geen Tessa heet. Speciaal voor deze gelegenheid tourt een ware PlukTruck naar Lelystad, waar consumenten Tessa® appels kunnen proeven. Op 19 november komt de PlukTruck langs in Lelystad aan de Botter 44 – 31.

Tessa® is een op en top Nederlandse appel, en bovendien de eerste appel van eigen bodem met een volzoete smaak en tegelijkertijd een heerlijke stevige bite. De appel wordt duurzaam geteeld en draagt het On the way to Planetproof keurmerk. Om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met Tessa® staat de komende maanden bij supermarkten een truck met daarin een appelboom waar iedereen Tessa® appels geplukt door Tessa’s kan proeven.

image


PlukTruck tourt door Nederland

Tim Kievits, brand manager van Tessa legt uit: “De truck vervoert een enorme lading appels en een appelboom om de boomgaard naar de supermarkten te brengen. Het is natuurlijk extra speciaal als je de appels van de boom direct kunt proeven. Verser en lokaler dan dit wordt het niet! Na het proeven weten we zeker dat de appel bij een bezoek aan de winkel in het mandje of karretje belandt”.

Bijzondere appel

“We zijn blij dat heel Nederland nu kan genieten van de nieuwe oogst van Tessa®. Het is echt een heel bijzonder appeltje, de ontwikkeling van een appelras duurt zo’n tien a vijftien jaar. We hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar de perfecte zoete en crunchy appel en tegelijkertijd naar hoe dit ras zich staande houdt in het Nederlandse klimaat. Daarnaast moet het ook voor onze telers een fijne appel zijn om mee te werken met een mooie opbrengst,” aldus Kievits. Appelteler Sander Verstegen uit Opijnen kan dit bevestigen: “Tessa® is een telersvriendelijke appel. Vooral omdat de boom weinig ziektegevoelig is en de appels vrij makkelijk kleuren”. De naam Tessa is afgeleid van Theresia dat zijn oorsprong vindt in het Griekse woord theros wat warmte, zomer en oogst betekent.


Tessa® is vanaf vandaag, 8 november 2021, verkrijgbaar in verpakking van vier appels, in een tas of als losse appels bij verschillende supermarkten. 

image
administrator

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.