Verbeterde voeding: meer toegang tot zaden en schoolmaaltijden voor etnische minderheden in Vietnam en Laos

Verbeterde voeding: meer toegang tot zaden en schoolmaaltijden voor etnische minderheden in Vietnam en Laos

Twee participatieve projecten bij etnische minderheden in de bergachtige streken van Vietnam en Laos hebben vermindering van ondervoeding opgeleverd. Maar het belangrijkste resultaat is de geïntegreerde aanpak.

Ondervoeding komt veel voor bij etnische minderheden in de bergachtige streken van Vietnam en Laos. De onderzoeken hadden tot doel duidelijkheid te brengen over oplossingen. Een van de projecten onderzocht het effect van betere toegang tot zaad van gezonde groenten; het andere project was gericht op onderzoek naar manieren om de voeding van schoolkinderen te verbeteren.

De twee onderzoeksprojecten maken deel uit van het Nederland – CGIAR onderzoeksprogramma en het Food & Business Research programma. WOTRO-onderzoeksprogramma’s zijn gericht op het leveren van kennis en kunde die bijdraagt aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke en ecologische problemen in lage- en middeninkomenslanden.

Werk met bestaande structuren en mensen die het feitelijke werk doen, zoals ondernemers. En maak gebruik van peer-to-peer-leren 

Dirk Essink

administrator

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.