Zeven jaar cel geëist voor dodelijke steekpartij Marknesse

Zeven jaar cel geëist voor dodelijke steekpartij Marknesse

Het was op de avond van haar 28ste verjaardag, 16 juli 2017, dat een vrouw uit Marknesse haar vriend in hun woning aan de Boslaan doodstak. Beiden hadden die avond gedronken en toen de gasten weg waren, kregen ze ruzie. De vrouw verklaarde dat hij haar had geslagen en aan haar haar naar beneden getrokken. Opeens had ze een mes in haar hand had en zag ze dat haar vriend was geraakt. De man overleefde het steken niet.

De vrouw zei zich achteraf weinig te herinneren van het incident. Niet hoe het mes in haar hand was gekomen, niet dat ze bewust had gestoken, niet wat er precies was gebeurd. Dat haar vriend zo zwaar gewond zou raken, had ze niet verwacht. De moeder van het slachtoffer heeft verklaard dat de verdachte haar direct na het incident had gebeld en had gezegd dat ze hem had gestoken. Bewust of niet, het steken leidde tot bloedverlies en de dood: een verbloeding als gevolg van de steekwond.

De officier van justitie vond dat er geen sprake was van noodweer. Hij had haar weliswaar geslagen en aan haar haren getrokken maar om dan als reactie te steken met een mes is buitenproportioneel. Moord vond de officier niet bewezen. Het gebeurde nogal snel en de verdachte heeft niet kunnen nadenken over de gevolgen van het steken. Doodslag vond hij daarentegen wel bewezen. Hoewel ze vermoedelijk niet de bedoeling had haar vriend te doden, heeft ze wel het risico genomen dat hij zou overlijden door het steken. In zijn eis woog de officier van justitie haar blanco strafblad en volledige toerekeningsvatbaarheid mee.  Hij eiste een gevangenisstraf van zeven jaar.

administrator

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.